Historian innan vi började logga

I början hade fler i klassen ansvar för skivan, vi trodde att vi tillsammans skulle kunna ta hand om allt. Det gjorde det svårt för oss att bestämma oss för något om inte alla var samlade, plus att det var för många olika åsikter och att vi aldrig kunde komma till ett beslut. Gruppen hade svårt att bestämma sig vilket bolag vi skulle boka med så vi började med Studentexperten som nått ut till oss genom att jaga ner oss i skolan och på facebook. Några gick på ett möte på Blekholmen där de skrev på ett "icke-bindande kontrakt" som vi skulle kunna bryta inom 14 dagar. De som var på mötet fick klart och tydligt veta att vi kunde riva kontrakter när som helst. Men riktigt så lätt skulle det inte bli. Vi mailade Studentexperten inom 14 dagar där vi förklarade att vi inte ville binda oss hos dem men de ville ha ytterligare förklaringar. De drog ut på dagarna och ville boka ett möte med oss för att få oss att ändra vårt beslut men vi ville bara få ett klartecken om att kontraktet var brutet. Sista dagen innan deadlinen, hade studentexperten fortarande inte gett upp, så vi gick dit och pratade med dem. Efter ca en halv timme senare var kontraktet brutet och vi var fria. Vi trodde självklart på att studentbolagen lurar oss ungdommar på pengar, MEN inte genom att lura oss in i fällor som har med lagen att göra. Där gick gränsen och vi var för smarta för Studenexperten, lyckligtvis!
Under tiden som vi försökt bryta kontraktet med Studentexperten tog Fanny kontakt med Skolfest. Vi hade fått höra av en vän, som tog studenten 2011, att Skolfest verkligen var några att lita på. Så vi satte oss ner med dem, såg igenom deras kontrakt och det var inte några fummel eller otydligheter alls. Vi fick se våra skyldigheter och rättigheter lika mycket som deras och det var jätte bra. Med tiden släppte flera taget av ansvaret och tillslut så var det bara Fanny, Matilda och Victoria kvar. Nu hade vi ansvaret och det var skönt för då kunde vi lättare ta snabba beslut.
När kontraktet med Studentexperten var brutet ringde vi till Skolfest och bestämde möte på Pure för att få se lokalen. Vi blev kära och bestämde oss för att det var här vi skulle ha vår skiva. Så vi skrev på kontraktet och sen var det bara att börja samla in pengar för depositionen. Femtonde mars tvåtusentolv har vi vår studentskiva på Pure!
Vi gjorde ett avtal där alla som ville vara med på skivan skulle skriva på där det lovade att betala och inte dra sig ur. När vi hade antalet som skulle vara med, delade vi det på depositionen och fick fram en summa som alla skulle betala in och senare efter skivan skulle få tillbaka. Att behöva jaga två olika klasser var fruktansvärt, men när man väl fått in pengarna kändes det ju skönt. Men då började flaket pengarna!
Flakets process var likadan som skivans. Ta reda på hur många som ska vara med, dela det på det stora priset (ca 22 000), se hur många som fortfarande vill vara med trots det "höga" priset och sen få in deposition av alla. Depositionen dras av av det stora priset och den kommer vi inte få tillbaka. Inte först vi hade depositionen i handen kunde vi skriva på kontraktet och efter det har vi tills "tio dagar innan vi tar studenten" på oss att betala in resten av pengarna. För att förenkla pengaproblem för ALLA våra klasskompisar försöka vi samla in flakpengarna innan jullovet, så att nästa termin bara handlade om biljett pengar. Men de flesta bryr sig inte och anstränger sig inte. Vi kan ju inte säga "De som inte betalar imorgon får inte vara med", för vi är ju beroende av allas pengar då vi räknat med dem från början.
Under tiden hade vi kontakt med skolfest. Av dem fick vi i uppgift att bestämma:
  • Vad som skulle stå på biljetterna som vi senare i vår ska sälja (Tema,vilken klubb osv)
  • Skriva upp allas namn som vi säljer till (för lista i dörren på klubben)
  • Skriva upp vad alla middagsgäster heter (upp till 150 st)
  • Notera alergier, minderåriga, vegetarianer.
  • Bestämma maträtt/efterätt till middagen.
Allt detta har vi koll på under tiden och försöker samla in så mycket som möjligt. Vi skrev ut blanketter som klasserna skulle kryssa i vilket tema de ville ha, vilken mat de ville ha, vilka de skulle ha med sig på middagen, om de eller någon som de skulle ta med sig till middagen hade några alergier, om de var minderåriga eller vegetarianer.
Temat blev maskerad och då var biljettexten klar och var redo klar för att skickas in till skolfest. De skulle senare trycka våra biljetter och ge de till oss innan jullovet.
Efter det här har vi börjat logga i våra mobiler och på datorer så det kommer i andra inlägg. Vecko vis.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0